الموت

حالا می خوایم یه سفر کوتاهی به مقصد الموت بریم. این شهر به خاطر قلعه تاریخی بزرگش معروفه. الموت تو استان قزوین قرار داره و یک منطقه باستانی و قدیمیه که همیشه مورد توجه گردشگران، پژوهشگران و مسافران بوده. به جز قلعه مشهورش، الموت دارای اثرها و باقی مانده دیگر قلعه ها مثل قلعه لمبسر، شییرکوه، قلادوش، ایلان سپید، نویزر شاه و… است که باعث میشه که طبیعتگردان و گردشگران زیادی رو بتونه به خودش جذب کنه و از طبیعت جذاب و دیدنیش لذت ببرند. اگه می خواید بیشتر با الموت آشنا بشی، با تیمار همراه باش.

الموت کجاست؟

منطقه الموت، توی شمال شرق استان قزوین و روی کوه های البرز به وجود اومده. اینجا دو بخش داره: الموت شرقی و الموت غربی. تو شمال الموت، مازندارن و گیلان هستن و به شرقش روبار و زیتون. این منطقه تو حاشیه دره بزرگ شاهرود و کنار کوه های سر به فلک کشیده ی البرز مرکزی قرار داره. مردم اینجا به گویش تاتی و دیلمی حرف میزنن.

جاهای دیدنی الموت

قلعه الموت، یکی از جاذبه های گردشگری مهم قزوینه و یکی از ارث های تاریخی مهم ایرانه. این قلعه تو قرن پنجم هجری قمری محل اقامت حسن صباح، بنیان گذار دولت اسماعیلیان و دشمن سلجوقیان، بوده. به خاطر فعالیت های نظامیش شهرت زیادی به دست آورده. این قلعه نه تنها یه جاذبه تاریخی جذابه، بلکه طبیعت زیبایی هم داره که می تونه برای هر گردشگری جذاب بشه. قثط اونایی که پله های قلعه رو بالا می رن، می تونن اون هیجان و زیبایی را به چشم خودشون ببینن و حسش کنن.

روستای گازرخان، تو شمال ایران و یه چیزی حدود ۹۵ کیلومتری خود قزوین قرار داره و قلعه الموت هم تو این روستاست. این روستا همیشه جاذبه ای برای گردشگران داخلی و خارجی بوده. بعد تصرف این روستا توسط مغولان، این روستا به گازرخانه معروف شد که به معنی رخت شورخانه بوده. بخاطر این که چشمه و رودهای زیادی تو این روستا بوده و امکان شستن لباس برای مردم این منطقه فراهم بوده.

روستای کامان یک منطقه ساده، اما زیبا و دل نشینه که روی مسیر جاده ای وسط قزوین و الموت غربی به وجود اومده. این منطقه کوهستانی و سردسیره. حدود ۶۰ خونوار تو این روستا زندگی می کنن. اما تو فصل بهار و تابستون، با اضافه شدن مهاجران به ۱۲۰ خونوار هم می رسه. از جاذبه های اولیه روستای کامان میشه به باغ های گیلاس اشاره کرد که بعد عبور کردن ازشون میرسی به خونه هایی که بالکن چوبی دارند و با گلدون های شمعدونی تزئین شدن. مردم کامان به زبون تاتی صحبت می کنن. کار و درآمد مردم کامان از راه تولید جوال، کرباس بافی و کشاورزی هستش. علاوه بر این، کامان دارای معدن ذغال سنگ بوده و پیست اسکی هم داره که یه چیزی حدود ۲۵ کیلومتر تا قزوین و الموت فاصله داره.

دریاچه اوان یکی از جاذبه های طبیعی استان قزوینه، که مثل یک جواهر تو منطقه کوهستانی الموت می درخشه. این دریاچه که تحت حفاظت سازمان محیط زیسته و به عنوان یکی از میراث های ملی و طبیعی ایران به ثبت رسیده و در ۷۵ کیلومتری شمال شرقی شهر قزوینه. لوکیشنی که هم به شهر تهران خیلی نزدیکه و هم برای برگزاری تورهای طبیعتگردی یک روزه مناسبه. اینجا جای خوبی واسه تفریحات تو طبیعت مثل: عکاسی، کوه نوردی و قله نوردی، رانندگی قایق و اسکیت روی یخ و… در کل امکانات گردشگری زیادی داره که می تونید ازشون استفاده کنید و لحظات خوبی رو اینجا سپری کنید.

روستای خشک چال توی دره الموت و بخش رودبار الموت قرار داره، که جزو استان قزوین و شهرستان قزوینه. اطلاعات باستان شناسی نشون میده که قزوین در هزاره دوم قبل از میلاد، محل سکونت قوم هایی بوده که با ساختن ظرلف های سفالی نقش دار و رنگی به کار کردن مشغول بودند.

کاروانسرای سنگی پیچ بن و آرامگاه سنگی حسن آباد، دوتا از میراث های باستانی منطقه الموت هستن. کاروانسرا سنگی پیچ بن باقی مانده از دوران صفویه ها بوده و روی راه قدیمی، از قزوین به تنکابن و در نزدیکی آخرین روستاهای الموت هستش. آرامگاه سنگی حسن آباد هم که قدمت معروفی داره و بر میگرده به دوره ساسانیان و روی یه تپه تو نزدیکی خود روستای حسن آباد قرار داره و به خوبی و واضح می تونه تاریخ و قدمت خودشو به رخ گردشگران الموت بکشه.

توی فصل بهار و اوایل تابستون، قلعه الموت خیلی شلوغ میشه، چون گردشگرا زیاد میان. اگه دوست دارید این منطقه رو با آرامش ببینید و از خلوت بودن و به آرامی گشت و گذار کردن تو جاذبه هاش لذت ببرید، بهتره زمانی برید که افراد کمتری اونجا باشن و اینطوری می تونید بدون هیاهو و عجله کردن از دیدن همه جاذبه های طبیعی و تفریحی الموت لذت ببرید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *